Norskprøve

Du kan melde deg på prøven om: 2 dager

Du kan melde deg på prøven fra 26. august klokka 09:00 til og med 30. august klokka 23:59. 

Påmeldingen åpner klokka 09:00. Det er lurt å melde seg på tidligst mulig, for prøvestedene har et visst antall plasser til prøven. 

Melde deg på prøven

Du velger selv om du vil melde deg på alle delprøver samtidig eller bare til én av dem. Du velger hvilke nivå du skal ta (A1-A2, A2-B1, B1-B2) når du melder deg på prøven. Påmeldingen er bindende.

Det er veldig viktig at du fullfører hele påmeldingen. Du må velge hvordan du betaler for prøven. Du er påmeldt når du har fått en bekreftelse på sms og e-post.

Du må skrive riktig adresse når du melder deg på prøven. Har du flyttet og fått ny adresse, så må du si ifra til prøvestedet.

Hvem kan ta norskprøven?

Flere prøvesteder arrangerer prøven kun for de som tilhører kommunen. Tilhører du ikke en kommune eller bor i utlandet? Da må du sjekke med et prøvested i en kommune om du kan ta prøven hos dem. Du må gjøre det FØR du melder deg på prøven. Eller du kan miste plassen.

Det er ingen prøver som blir arrangert i utlandet.

Når kommer innkallingen til prøven?

Du vil få innkallingsbrev/-e-post fra prøvestedet to uker før du skal ta prøven. I brevet får du vite dato, klokkeslett og stedet du skal møte til prøven. Det er vanlig at skriftlig prøve og muntlig prøve er på to forskjellige datoer.

Har spørsmål om dato for prøven din, må du kontakte prøvestedet ditt.

Hva koster prøven?

Din kommune bestemmer hva prøven skal koste. Prisen kan variere mellom 300,- og 2 200,- kroner. Du finner de riktige prisene i påmeldingsportalen.

Du kan også ta kontakt med prøvestedet for å få vite hva prøvene koster hos dem.

Det er prøvestedene som har ansvar for betalingen. Vanlige måter å betale på er bankkort (når du fyller ut skjemaet i påmeldingsportalen), i nettbank, få faktura eller etter avtale med prøvestedet. Påmeldingen er ikke gyldig før du har betalt.

Har du rett og plikt til å delta i opplæring i norsk, kan du ta alle delprøvene gratis én gang. Det er prøvestedet som melder deg opp til gratis prøve.

Har du ikke rett til gratis opplæring, må du betale for prøven.
Tar du den på nytt, må du betale for prøven.

Du må melde deg opp til prøven selv. Det gjør du når påmeldingen er åpen. Lenken vil være aktiv på toppen av denne siden.

Har du ikke mulighet til å ta prøven?

Påmeldingen til prøvene er bindende. Det betyr at når du melder deg på prøven, må du betale for den selv om du ikke kan ta den.

Har du rett til én gratis prøve, men kan ikke ta prøven, må du betale for neste prøve. Sykemelding er gyldig fravær, og du kan ta prøven seinere.

Du må ta kontakt med prøvestedet ditt for å melde deg av prøven.