Informasjon om Regnetesten

Stablet bøker med en rakett på toppen. Illustrasjon.

Har du de regneferdighetene du trenger i hverdagen din? Vi har bruk for regneferdigheter i mange sammenhenger, for eksempel på jobb, i kurs og utdanning eller når vi hjelper barn med lekser.

Regnetesten gir deg en pekepinn på ditt nivå i regning. Testen består av 30 oppgaver innen ulike områder og på ulike nivåer. I oppgavene skal du enten velge riktig svar eller dra et håndtak til riktig tall.

Det anbefales at du har språkferdigheter på norsk over B1-nivå i det felles europeiske rammeverket for språk. På dette nivået kan du lese tekster der språket i stor grad er preget av vanlige, dagligdagse ord og uttrykk.

Hjelpemidler

I noen av oppgavene vil det være en kalkulator tilgjengelig. Vi anbefaler at du bruker kalkulatoren kun på disse oppgavene. Ellers anbefaler vi å bruke penn og papir for å kunne notere eller få en bedre oversikt over enkle utregninger.

Regnetesten på mobil

Det er mulig å gjennomføre Regnetesten på mobil eller andre enheter. Imidlertid er liten skjermstørrelse et problem i noen av oppgavene. På små skjermer anbefaler vi å bruke en separat kalkulator slik at ikke hele skjermen er dekket av kalkulatoren som ligger på Regnetesten.

Om resultatet

Når du har tatt testen, kan du skrive ut, lagre eller sende resultatet. Resultatet ditt kan påvirkes av flere faktorer, for eksempel stress, konsentrasjonsevne, misforståelser eller andre forstyrrelser.

På resultatsiden finner du informasjon om øvingsoppgaver og muligheter/rettigheter til opplæring, samt kontaktinformasjon.

Ta regnetesten