Statsborgerprøve

Noen prøvesteder er stengt på grunn av covid-19. Prøvestedet ditt vil kontakte deg på SMS. og e-post, for å gi deg mer informasjon. Få svar på de vanligste spørsmålene om prøvene.

Resultat

Du vil få resultat og prøvebeviset ditt 2–4 uker etter at du tok statsborgerprøven.

Du kan også logge inn Min side for å se resultater fra dine prøver når de er klare, og du kan se om din kontaktinformasjon er korrekt.

Har du spørsmål om prøvebeviset, må du ta kontakt med prøvestedet.

Husk å ta vare på prøvebeviset ditt!

Er du registrert med fødselsnummer i Kompetanse Norges prøvesystem, kan du bruke ID-porten til å logge inn i Vitnemålsportalen. 

I Vitnemålsportalen kan du se dine siste og beste resultater på norskprøven, samfunnskunnskapsprøven, og Statsborgerprøven. Du kan også dele resultatene dine på en trygg måte med andre.   

Hva er Vitnemålsportalen? 

Vitnemålsportalen er en sikker tjeneste du kan bruke for å dele resultatene dine fra prøver og andre eksamener. Du kan bruke Vitnemålsportalen til å sende en lenke med resultatene dine til for eksempel studiesteder og arbeidsgivere. Du logger deg inn gjennom ID-porten. Da trenger du MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides. 

Innloggingen vil se slik ut:

Søker du opptak til høyere utdanning? 

Søker du opptak til høyere utdanning gjennom Samordna opptak, må du sende lenken til deg selv, og laste ned det signerte PDF-dokumentet. Dette dokumentet må du laste opp i Samordna opptaks sider når du søker. 

Ser du ikke resultatene dine i Vitnemålsportalen? 

Ser du ikke resultatene dine i Vitnemålsportalen og du er registrert med fødselsnummer i Kompetanse Norges prøvesystem, må du kontakte prøvestedet ditt.  

Prøvestedet kan sjekke om fødselsnummeret ditt er registrert på det kandidatnummeret du brukte da du tok prøven. Har du ikke registrert fødselsnummeret ditt, kan du ikke se resultatene dine i Vitnemålsportalen. Da må du bruke prøvebeviset som blir skrevet ut fra prøvestedet og sendt til deg i posten.  

Er dette det samme som Min side? 

Vitnemålsportalen er ikke det samme som Min side. Min side viser bare resultatene dine fra Kompetanse Norges prøver. Du kan ikke bruke Min side for å dele resultatene dine til for eksempel arbeidsgivere. 

Trenger du nytt prøvebevis?

Da må du kontakte stedet du tok prøven og be om kopi av prøvebeviset.