Det norske velferdssamfunnet er bygget på et arbeidsliv med små forskjeller, selvstendige og utviklende jobber og høy produktivitet. Derfor er det høye krav til kompetanse for alle som er i jobb, og for alle som prøver å finne en jobb.
– Den nye strategien skal styrke oss i arbeidet med de store kompetanseutfordringene framover. Mange av disse er forsterket av koronapandemien, sier Sveinung Skule, direktør i Kompetanse Norge.
Tydeligere samfunnsoppdrag
Arbeidet med å skape samsvar mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse er tydeliggjort, i tråd med Kompetansereformens mål om å tette kompetansegapet, og de nye oppgavene Kompetanse Norge har fått innenfor utdannings- og arbeidsmarkedsinformasjon.
– Vårt samfunnsoppdrag er å styrke befolkningens kompetanse og sikre arbeidslivet tilgang på kompetent og omstillingsdyktig arbeidskraft. Vi øker verdiskapingen ved å støtte kompetanseutvikling i arbeidslivet. Gjennom å styrke individets muligheter til å ta gode utdannings- og karrierevalg, lære hele livet og dokumentere sin egen kompetanse bidrar vi til utvikling, integrering og inkludering i samfunnet, sier Skule.
Prioriterte utviklingsområder
Kompetanse Norge har pekt ut tre prioriterte utviklingsområder i den nye virksomhetsstrategien for 2021–2024:
- Helhetlig kompetansepolitikk med virkemidler som henger sammen
- Kunnskapsbasert og brukerorientert utvikling og forvaltning.
- Effektivt direktorat
– Videreutvikling av trepartssamarbeidet om kompetansepolitikken blir avgjørende for å lykkes, og jeg vil legge stor vekt på det framover, avslutter Skule.
Se Kompetanse Norges virksomhetsstrategi 2021–2024