Norskprøven, samfunnskunnskapsprøven, og Statsborgerprøven får digitale prøvebevis!

Prøveresultatene for norskprøvene og prøver i samfunnskunnskap, inkludert Statsborgerprøven blir tilgjengelig via Vitnemålsportalen . Dette er for kandidater som er registrert med fødselsnummer i Kompetanse Norges prøvesystem og som har FEIDE og/eller ID-porten (MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass på mobil, og/eller Comfides).

To kvinner og en mann sitter i et klasserom og ler til læreren
Foto: Terje Heiestad for Kompetanse Norge

Når resultatene slippes 22. juni for sommerprøven 2020, vil kandidater som har tatt avsluttende prøve i norsk og samfunnskunnskap, samt Statsborgerprøven via Kompetanse Norges prøvesystem kunne se og dele sine prøveresultater digitalt gjennom Vitnemålsportalen.

Alle som har ID-porten kan logge inn og se oppdaterte resultater. Via Vitnemålsportalen kan kandidater dele de resultatene man selv velger, med arbeidsgivere og andre relevante personer ved hjelp av en lenke. Det betyr at kandidatene ikke lenger trenger prøvebevis for å dele sine gyldige resultater med andre.

De som søker opptak til høyere utdanning gjennom Samordna opptak, må laste ned signert PDF-dokument for så å laste opp i Samordna opptaks sider når de søker.