New Amigos på tigrinja og norsk

Endelig er New Amigos kommet som onlinespill på norsk-tigrinja. Spillet krever ingen forkunnskap, har tre nivåer og tar spilleren fra null til B1.

Faksimile fra presentasjonsfilm for New Amigos. Tre jenter spiller.

New Amigos finnes på mange språk, og finnes også i nettversjoner. Kompetanse Norge finansierte utvikling av den arabisk-norske utgaven i 2016, og har ny finansiert den nye, nettbaserte tigrinja-norsk-utgaven.

Brettspillet, hvor du lærer fremmedspråk mens du spiller, vant den europeiske språkprisen European Language Label for 2016 og juryen poengterte at New Amigos er et forbilledlig eksempel på hvordan uformell læring bidrar til økt flerkulturell forståelse og god språklæring.

Spill sammen eller alene

Tigrinjatalende kan spille mot norsktalende som vil lære tigrinja, eller alene i Single Player-modulen, hvor de spiller mot videofiler av norsktalende. I begge tilfeller kan de følge progresjonen sin i statistikkmodulen. Spillet tar utgangspunkt i de mest frekvente ordene og ordsammensetningene fra dagligdags samtale. Dermed skal spilleren så fort som mulig kunne ta språket i bruk.

Behovet for å trene på norskferdighetene utover klasseromsundervisningen er veldig stort. «New Amigos»-spillet blir blant annet brukt på språkkafeer over hele landet.

Ta en titt

New Amigos' nettsider kan du lære mer om spillet

Her kan du regitrere deg og spille online: https://play.newamigos.com/

Les litt mer om New Amigos i saken: Norsk-arabisk språkspill fikk pris