Møt oss under Arendalsuka

Kompetanse Norge deltar under Arendalsuka 2017. Er du i nærheten, så stikk gjerne innom oss for en kompetansepolitisk prat.

Kompetanse Norge var tilstede også under Arendalsuka i fjor.

Besøk gjerne standen vår

På Kompetanse Norge-standen på Sam Eydes plass får du speed-veiledning med profesjonelle veiledere fra karrieresentrene i Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark. Du kan også ta med cv-en din til oss og få tips og råd om hvordan du lager en proff cv. Karriereveilederne er til stede tirsdag, onsdag og fredag kl. 12:00–15:00 og torsdag kl. 14:00–18:00.

Få med deg to debatter

Vi arrangerer to kafedebatter under Arendalsuka 2017:

1. Er det bare flaks som gjør at noen blir integrert? (Arrangert sammen med IMDi)

Pigene på Torvet, tirsdag 15.8.2017 14:00–14:50

Det er viktig at innvandrere blir integrert i det norske samfunnet. Integreringsdebatten handler først og fremst om hvor viktig det er å kunne stå på egne bein. Det handler om å lære norsk, få en godkjent utdannelse og komme i jobb. Hvordan får vi integreringen til å virke? Er det flaks som må til for å få innpass i arbeidslivet? Handler det om å treffe på den rette arbeidsgiveren, vel så mye som å ha den rette kompetansen?

Panel:

  • Gina Lund, Kompetanse Norge
  • Libe Rieber-Mohn, IMDi
  • Mahmood Farahmand, samfunnsdebattant, LIM (Likestilling, Integrering, Mangfold)
  • Steinar J. Olsen, Stormberg
  • Anne-Cathrine Hjertaas, KS

Debattleder: Terje Svabø

2. Hvordan skal du og jeg henge med i det digitaliserte samfunnet?

Pigene på Torvet, torsdag 17.8.2017 14:00–14:50

Norge digitaliseres, og allerede nå mangler 800 000 nordmenn digitale brukerferdigheter. Du må ha stadig bedre digital kompetanse både i arbeidslivet og i møte med offentlige tjenester – i tillegg til dagligdagse aktiviteter som varehandel, bank, tv, billettkjøp og parkering.

Digitaliseringen er en utfordring som treffer alle i dagens arbeidsliv. Mange jobber forsvinner eller endrer seg, men digitaliseringen skaper samtidig nye arbeidsplasser.

Har A/S Norge råd til at folk faller ut av arbeidslivet på grunn av dårlige digitalkunnskaper? Hvem har ansvaret for at voksne hele tiden tilegner seg den digitale kompetansen de trenger for å klare seg i arbeids- og samfunnslivet? Er det politikerne, arbeidslivet eller den voksnes eget ansvar – og hvordan skal det gjennomføres?

Panel:

  • Roger Bjørnstad, sjeføkonom, LO
  • Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier, IKT-Norge
  • Bjarne Thorsen, lektor
  • Gina Lund, direktør, Kompetanse Norge

Debattleder: Terje Svabø