Norskprøven C1 – høyere akademisk nivå

Noen prøvesteder er stengt på grunn av covid-19. Prøvestedet ditt vil kontakte deg på SMS. og e-post, for å gi deg mer informasjon. Få svar på de vanligste spørsmålene om prøvene.

Neste påmeldingsperiode for Norskprøven C1 er fra mandag 1.november klokka 09:00 til og med fredag 5. november klokka 23:59.

Ønsker du å øve på prøvene? (eksempeloppgaver)

Hvem passer prøven for?

Norskprøven C1 – høyere akademisk nivå er en prøve på et svært høyt nivå. Prøven inneholder kun oppgaver som måler på C1-nivået, og du får enten C1 eller Ikke bestått på prøven.

Vi anbefaler at du snakker med en lærer som kjenner de høyeste nivåene godt for å finne det riktige prøvenivået for deg. Du kan også ta en veiledningstest, som gir en anbefaling om prøvenivå.

Ta veiledningstesten

Informasjon om påmelding

Norskprøven C1 – høyere akademisk nivå består av to delprøver:

  • Delprøve i lytteforståelse og skriftlig framstilling
  • Delprøve i leseforståelse og muntlig kommunikasjon

Du velger selv om du vil melde deg på begge delprøvene samtidig eller bare én av dem. Det er ikke lov å melde seg på samme delprøve to ganger i samme prøveperiode, men du kan melde deg på et annet nivå av norskprøven, i tillegg til Norskprøven C1.

Påmeldingen er bindende.

Det er viktig at du fullfører hele påmeldingen. Du velger hvordan du betaler for prøven. Du er påmeldt når du har fått en bekreftelse på sms og e-post.

Pass på at du er registrert med riktig adresse. Har du flyttet og fått ny adresse, må du si ifra til prøvestedet. 

Hvem kan ta norskprøven?

Flere prøvesteder arrangerer prøven kun for de som har folkeregistrert adresse i kommunen. Dersom du vil ta prøven i en annen kommune enn den du bor i, må du sjekke med prøvestedet om du får melde deg opp der. Det samme gjelder om du er bosatt i utlandet. Da må du sjekke med et prøvested i en kommune om du kan ta prøven hos dem. Dette må du gjøre FØR du melder deg opp til prøven. Ellers kan du miste plassen.

Prøven blir ikke arrangert i utlandet.

Har du rett og plikt til å delta i opplæring i norsk, kan du ta alle delprøvene gratis én gang. Det er prøvestedet som melder deg opp til gratis prøve.

Har du ikke rett til gratis opplæring, må du betale for prøven.
Tar du den på nytt, må du betale for prøven.

Du må melde deg opp til prøven selv. Det gjør du når påmeldingen er åpen. Lenken vil være aktiv på toppen av denne siden.

Hva koster prøven?

Din kommune bestemmer hva prøven skal koste. Du finner de riktige prisene i påmeldingsportalen.

Du kan også ta kontakt med prøvestedet for å få vite hva prøvene koster hos dem.

Det er prøvestedene som har ansvar for betalingen. Vanlige måter å betale på er bankkort/Vipps (når du fyller ut skjemaet i påmeldingsportalen), i nettbank, få faktura eller etter avtale med prøvestedet. Påmeldingen er ikke gyldig før du har betalt.

Når kommer innkallingen til prøven?

Du vil få innkallingsbrev/-e-post fra prøvestedet to uker før du skal ta prøven. I brevet får du vite dato, klokkeslett og stedet du skal møte til prøven. De to delprøvene på Norskprøven C1 – høyere akademisk nivå kan være på to forskjellige datoer, men de kan også være på samme dag.

Har du spørsmål om dato for prøven din, må du kontakte prøvestedet ditt.

Har du ikke mulighet til å ta prøven?

Påmeldingen til prøvene er bindende. Det betyr at når du melder deg på prøven, må du betale for den selv om du ikke kan ta den. Har du sykemelding, kan du ta prøven seinere uten å betale igjen.

Har du rett til én gratis prøve, men kan ikke ta prøven, må du betale for neste prøve. Sykemelding er gyldig fravær, og du kan ta prøven seinere uten å betale igjen.

Dersom du skal melde deg AV prøven, må du ta kontakt med prøvestedet ditt.

Ønsker du å øve på prøvene? (eksempeloppgaver)