AVLYST: Etterutdanningskurs i samfunnskunnskap

Arrangementet har funnet sted

Tema: Demokrati og deltakelse

Kurset er for tospråklige lærere som underviser innvandrere i 50 timer samfunnskunnskap. Lærere i norskopplæringen kan også søke om plass.

Søk plass på kurset 

  • Første dag er ved Kompetanse Norge og består av forelesninger og gruppearbeid knyttet til lokaldemokratiet og deltakelse. Denne delen vil foregå på Scandic Solli.
  • Dag to vil man få oppleve Stortingets spørretime fra galleriet, forelesninger om Stortinget og det politiske systemet, samt en paneldebatt med fokus på demokrati og medborgerskap. Stortingsrepresentanter og statsråder fra regjeringen vil være bidragsytere både som deltakere i paneldebatt og som foredragsholdere. Denne delen vil foregå på Stortinget.  

Innhold

Målet med kurset er å gi lærere som underviser innvandrere i 50 timer samfunnskunnskap innsikt i læreplanens emne 7, demokrati og velferdssamfunn. Kurset handler om Stortinget og rollen det har i det norske politiske systemet og om lokaldemokratiets sentrale rolle i vårt samfunn. I tillegg vil pedagogisk bruk av opplæringsressursen samfunnskunnskap.no for det samme emnet bli vektlagt.

Kurset starter tirsdag 24. mars klokka 10.30 og slutter onsdag 25. mars klokka 16.00. Stortinget arrangerer en gratis middag og omvisning tirsdag kveld kl 18.00 for de som vil delta (meld deg på i søknadsskjema).

Arrangør er Kompetanse Norge i samarbeid med Stortinget.

Program (pdf)

Pris

Kurset er gratis for deltakerne. Lunsj er inkludert begge dager. Det blir felles middag på Stortinget tirsdag kveld for de som ønsker å delta.

Reiseutgifter

Kompetanse Norge dekker reiseutgifter for deltakere i kommunal voksenopplæring etter billigste reisemåte hvis reiseutgiftene overstiger kr. 300,-. Dette inkluderer ikke setereservasjon eller andre liknende utgifter. Bruk av egen bil dekkes ikke.

Hotell

Det må søkes om overnatting fra tirsdag til onsdag i forkant av kurset. 

Scandic Solli holder av et begrenset antall rom frem til 1. mars 2020. Ved bestilling av rom på Scandic Solli oppgis kode BKOM240320 for få en gunstigere pris.

Kompetanse Norge dekker ikke diett og overnatting utover dette.

Reserver rom her

Påmelding

Kurset har begrenset antall plasser, så du må søke om plass. Ved fullt kurs vektlegger Kompetanse Norge geografisk spredning og andre undervisningsspråk enn norsk og engelsk.

Søknadsfrist 5. mars 2020.

Du får bekreftelse på tildelt plass og eventuelt godkjenning av dekking av utgifter til reise og opphold på e-post innen 6. mars.

Ved avmelding senere enn 13. mars eller ved uteblivelse fra kurset vil du bli belastet de faktiske kostnadene.

Søk plass på kurset