Rekordmange får midler til opplæring på jobben

I overkant av 1 000 bedrifter over hele landet får støtte til å gi de ansatte opplæring i lesing, skriving, regning, data og norsk eller samisk.

Mariana og Prashi skal begge delta på kurs, noe Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge gir tommelen opp for
Mariana Arhiroae (Romania) og Prashi Koopor (India) skal begge delta på kurs, noe Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge, gir to tomler opp for (foto: Synnøve Aasland)

Kompetanse Norge deler i år ut tilsammen 195 millioner kroner til opplæring i grunnleggende ferdigheter og norsk eller samisk på arbeidsplassen og i frivilligheten, gjennom tilskuddsordningen Kompetansepluss.

Aldri før har interessen for ordningen vært større. I alt kom det inn 1 234 søknader med ett eller flere ulike kurs, og i overkant av 1 000 bedrifter får tildelt midler til opplæring i 2018. Det er ny rekord.

– Dette viser at jobben blir en stadig viktigere læringsarena og at behovet for kompetanseheving i arbeidslivet er stort. Kravene til omstilling gjør at mange arbeidstakere må få kompetansepåfyll for å kunne stå i jobb, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge.

Statsråden møtte ansatte

Cateringbedriften Matspecialen i Oslo er en av bedriftene som får midler til opplæring av sine ansatte gjennom årets tildeling.

Statsråd Jan Tore Sanner i samtale med daglig leder Jan Nielsen, Matspecialen

Statsråd Jan Tore Sanner i samtale med daglig leder Jan Nielsen, Matspecialen

De tre siste årene har Kompetansepluss også omfattet midler til norskopplæring. Hos Matspecialen jobber det ansatte med ti ulike nasjonaliteter, og nå skal flere av dem går på kurs for å lære seg mer norsk, i tillegg til data og regning.

Prashi Koopor, kokk hos Matspecialen, skal begynne på kurs

Prashi Koopor, kokk hos Matspecialen, skal begynne på kurs

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner møtte to av dem som skal få opplæring, Mariana og Prashi.

Statsråden snakker med to av de ansatte som skal begynne på kurs

– Behovet for norskopplæring i arbeidslivet er stort. Kompetansepluss bidrar til integrering og til å trygge utsatte arbeidstakere i et tøffere arbeidsmarked, sier Sanner.

Se hvem som har fått midler:

Kompetansepluss arbeid

Kompetansepluss frivillighet

Alle foto: Synnøve Aasland, Kompetanse Norge.