Reportasjer

Reportasjer fra virksomheter som har fått midler fra tilskuddsordningen Kompetansepluss.

Viggo Åsland på sitt kontor

Rustet for en digital arbeidshverdag

Bygningsentreprenøren MBA Entreprenør i Mo i Rana satser stort på kompetanseheving. Når har de nettopp gjennomført et Kompetansepluss-kurs i data.

Bilder av de ansatte på Comfort Hotel Kristiansand

Mestring av språk gir bedre arbeidsmiljø

Språk og data er viktig i hotell- og restaurantbransjen. Det er det også for Comfort Hotel Kristiansand, som har personale fra mange land og norsk som arbeidsspråk. Flere av de ansatte har derfor vært...

Gilsime, Magdalena og Waraphorn får mulighet til å opplæring i jobben. Foto: Astri Pestalozzi

Fagbrev gir gevinster til alle

Å ta fagbrev gjennom jobben er en vinn-vinn-situasjon for ansatte og arbeidsgivere. Ansatte med fagbrev er med på å øke verdien i selskapene og gjøre dem i stand til å møte fremtidens krav.

Mariana og Prashi skal begge delta på kurs, noe Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge gir tommelen opp for

Rekordmange får midler til opplæring på jobben

I overkant av 1 000 bedrifter over hele landet får støtte til å gi de ansatte opplæring i lesing, skriving, regning, data og norsk eller samisk.

Kunnskapsminister Henrik Asheim i samtale med ansatte i Omsorgsbygg.

Bedrifter over hele landet får midler til ikt-opplæring

Nå får 178 virksomheter over hele landet penger til opplæring av sine ansatte i grunnleggende digitale ferdigheter. Kunnskapsminister Henrik Asheim besøkte én av virksomhetene som får tildelt midler.

Medarbeider Nina Tørresen (t.h.) og butikkleder Andrea Kardos i skobutikken Mani

Toppmotivert av kurs på jobben

– Dette skulle jeg gjort for lenge siden, sier butikkmedarbeider Nina Tørresen. Hun er en av fem ansatte i skobutikken Mani i Vestkanten-senteret i Bergen som går på Kompetansepluss-kurs.

Styrkjer innbyggjarane sin kompetanse

Smøla kommune satsar på BKA for å auke delen innbyggjarar som har fagbrev. – Det er eit samarbeid mellom kommunen og arbeidsplassane, fordi kvar for oss er vi for små til å ha eit slikt opplæringspros...

Kombinerer BKA-kurs og fagbrevopplæring

Hos Bakers i Larvik er bedrifta klasserommet når ti tilsett styrkjer basisferdigheitene sine. Slik leggjer dei grunnlaget for fagbreveksamen.

110 ansatte på BKA-kurs

Jotun satte som krav at alle ansatte skulle ha fagbrev da de flyttet til ny og moderne fabrikk. Omfattende opplæring måtte til, og BKA var et steg mot fagbrev for mange av de ansatte.

Får færre klager etter BKA-kurs

Rundt 400 ansatte i Norgestaxi har vært på kurs i lesing, skriving og data gjennom Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA). Kursene har ført til færre klager og ansatte som er mer bevisste på...

Motiverte 200 ansatte til kurs

Sida 2008 har meir enn 200 tilsett ved Sykehuset i Vestfold (SIV) vore på kurs i lesing, skriving, rekning og data. Kursing i arbeidstida har vore avgjerande for motivasjonen, meiner prosjektleiar Han...

– Det ligger mye data i dashbordet

– Hvis vi lærer nok data til å kunne gå over bussene og resette systemene før vi kjører av gårde, minsker risikoen for at bussene stanser opp, forteller bussjåfør Audun Libakken.

– Vi vil tilby håndverkerne våre mer enn kurs i å isolere veggen

Opplæringsansvarlig i BackeGruppen, Martin Breda, sier de har ventet lenge på muligheten til å heve basiskompetansen til håndverkerne sine.

– Det er tøft, men det er verdt det!

Siv Elisabeth Arnesen fra Bohus Forus er deltaker i pilotprosjektet til Bohus-kjeden, hvor ansatte fra fem varehus frisker opp basisferdighetene for å ta fagbrev.

Tillitsvalgte viktig for kursdeltakelse

Kabelprodusenten Draka i Drammen har gjennom tre år med vellykka BKA-kurs sett verdien av at tillitsvalde involverer seg.