Fagskolen i Østfold:
Klinisk observasjons- og vurderingskompetanse (6 moduler a 10 studiepoeng)
AOF Fagskolen:
Tverrfaglig palliativ omsorg (1 modul a 10 studiepoeng) studiested Stavanger, studiestart 4. februar 2021
Det starter nye studier i Sauda vinteren 2021. Les mer om tilbudet i tverrfaglig palliativ omsorg.
Studiesteder: Stavanger, Lyngdal og Haugesund er i gang (og fullbooket) høsten 2020.
Fleksible digitale læremidler
Dette er for ansatte som skal ta fagbrev som helsefagarbeider gjennom «Fagbrev på jobb-ordningen»
Oppdal ressurssenter og Trøndelag fylkeskommune er i gang med å utvikle og prøve ut fleksible digitale læremidler som kan styrke bruken av ordningen «Fagbrev på jobb» for ansatte som skal ta fagbrev som helsefagarbeider.
Dette skjer i samarbeid med Innherredskommunene og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i fylket. Også minoritetsspråklige som skal ta fagbrev som praksiskandidat og/eller gjennom tiltak fra NAV kan delta. Mer informasjon om fagbrev som helsefagarbeider.
Opplæring til fagbrev
Det er ønskelig å stimulere til at flere ansatte innen kommunal helse- og omsorgstjeneste kan ta fagbrev på jobb, og landets fylkeskommuner kan søke om midler til dette. Neste søknadsfrist er 1. september 2020. Informasjon om krav til søknadene finnes her: Fagbrev på jobb
Opplæringstilbud som er under utvikling og utprøving:
Fagskolen Hordaland
Høyere yrkesfaglig utdanning innen klinisk observasjons- og vurderingskompetanse: Personvern, kvalitet, pasientsikkerhet og etikk, Digitalisering og e-helse Velferdsteknologi - individuelt, Organisasjon og samfunn, Implementering av teknologi i helsetjenesten, Empowerment og myndiggjøring
NTNU:
NTNU samarbeider med Trondheim kommune, Orkland kommune og Fylkesmannen i Trøndelag om å utvikle et eget kurs i emnet Kunnskapsbasert habilitering for ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester. Utgangspunktet er en eksisterende utdanning for ansatte i spesialisthelsetjenestene (sykehus). Pilotering/utprøving starter høsten 2022.