Bransjeprogram for frisørnæringen

Koronakrisen fikk store konsekvenser for frisørnæringen denne våren. Salongene er i gang igjen, men frisørene møter en hverdag med nye krav til kompetanse. 

Kvinne sitter ved en pult med en bærbar-pc foran seg
Foto: Norske frisører- og velværebedrifter (nfvb)

Derfor samarbeider Fagforbundet Frisørenes fagforening og Norske Frisør- og velværebedrifter med Kompetanse Norge om å få i gang korte og relevante kurs spesielt rettet mot frisørbransjen.

De som ønsker og trenger faglig påfyll, enten det gjelder smittevern eller digital kompetanse, skal få muligheten til det.

Gjennom bransjeprogram kan du finne nye spennende kurs eller endelig starte på opplæring som du lenge har tenkt på. Det er helt gratis. Dagpengemottakere vil ikke miste dagpengene og arbeidstakere kan kombinere opplæring med jobb.

Sidene vil bli oppdatert fortløpende.

Ledelse, økonomi og markedsføring

Fagskolen i Østfold tilbyr fagskoleutdanning i Ledelse, økonomi og markedsføring (LØM) for frisører. 10 studiepoeng. Oppstart 1.oktober. 

Studiet er et godt utgangspunkt for deg som ønsker å starte opp med en egen virksomhet eller et nødvendig faglig grunnlag for deg som allerede er leder i en frisørbedrift.

Officepakken og skytjenester

Folkeuniversitetet tilbyr digitale firetimers kurs i de ulike programmene i Office-pakka. Her kommer du i samme klasse som andre frisører. Du kan enten melde deg på en eller flere kvelder, eller hele kurspakken

 • Modul 1 - Skytjenester. Hva er skytjenester? Hvordan lagre i «skyen»?
 • Modul 2 - Word. Lær å produsere profesjonelle dokumenter
 • Modul 3 – PowerPoint. Hvordan forbedre presentasjonene dine.
 • Modul 4 – Outlook. Ikke la e-post styre dagen din, ta kontrollen tilbake!
 • Modul 5 – Excel. Rask innføring i diagrammer, skjemaer og funksjoner.

Instruktørkurs og veiledning av lærlinger

Dette er kurs for deg som er instruktør, opplæringsansvarlig eller faglig leder

 • Høyskolen Innlandet:
  Kurset er nettbasert og tilrettelagt for å følge veiledningen gjennom året, men store deler kan også tas som et intensivkurs. Omfanget er cirka to dager pluss aktiviteter og oppgaver.
  Se egen introduksjonsfilm om kurset og film som viser noen deltakererfaringer. Du kan melde deg på her: Påmelding
 • Fagskolen Oslo og Akershus:
  For deg som ønsker en grundigere innføring i veiledningsrollen tilbyr Fagskolen Oslo og Akershus nettbasert utdanning i Spesialisering i veiledning for instruktører og faglige ledere . Kurset går over ett år og gir tilsammen 30 studiepoeng. Undervisningen foregår hovedsakelig på kveldstid og kan kombineres med jobb.

Markedsføring gjennom sosiale medier

Bli god på markedsføring på digitale plattformer. Folkeuniversitetet har en rekke relevante kurs som går over én eller to dager. Det går nye kurs igjennom hele høsten! 

Helse Miljø og Sikkerhet (HMS)

For deg som ønsker å ta en utdanning i HMS tilbyr AOF Norge en egen HMS-utdanning på 30 studiepoeng. Frisører kan delta gratis via bransjeprogram. Les mer på AOF sine sider.

Regelverk, roller, systematikk og HMS-økonomi for frisører

Smittevernskurs

Hygiene og godt smittevern er en viktig forutsetning for frisør- og velværebransjen. Norske frisør og velværebedrifter og Fagforbundet Frisørenes Fagforening har i samarbeid med OsloMet utviklet et e-læringskurs i smittevern. Trygg bedrift skapes gjennom kunnskap og forståelse. Det er et mål at alle frisører og hudpleiere skal gjennomgå kurset for å ha god kunnskap om smittevern.

Meld deg på kurset som tilbys av OsloMet: smittevernkurs rettet mot frisører.

Grunnleggende digital kompetanse

Trenger du påfyll for å mestre de nye digitale verktøyene eller bare et oppfriskningskurs? Da er dette noe for deg.

Risikohjelpen.no

Risikohjelpen er et verktøy fra Arbeidstilsynet som hjelper virksomheter med å redusere risiko for sykdom og skade på arbeidsplassen. Risikohjelpen presenterer typiske risikoforhold frisører kan utsettes for.