Reportasjer

Reportasjer fra virksomheter som har fått midler fra tilskuddsordningen Kompetansepluss (tidligere Basiskompetanse i arbeidslivet – BKA)

To menn i gule beskyttelsesdrakter peker på noen maskiner

Springbrett til fagbrev

Se hvordan BKA har vært et steg på veien til fagbrev for alle ansatte i produksjonen hos Jotun.

Styrkjer innbyggjarane sin kompetanse

Smøla kommune satsar på BKA for å auke delen innbyggjarar som har fagbrev. – Det er eit samarbeid mellom kommunen og arbeidsplassane, fordi kvar for oss er vi for små til å ha eit slikt opplæringspros...

Cecilie Borgen

Kombinerer BKA-kurs og fagbrevopplæring

Hos Bakers i Larvik er bedrifta klasserommet når ti tilsett styrkjer basisferdigheitene sine. Slik leggjer dei grunnlaget for fagbreveksamen.

Jotun fabrikk

110 ansatte på BKA-kurs

Jotun satte som krav at alle ansatte skulle ha fagbrev da de flyttet til ny og moderne fabrikk. Omfattende opplæring måtte til, og BKA var et steg mot fagbrev for mange av de ansatte.

Får færre klager etter BKA-kurs

Rundt 400 ansatte i Norgestaxi har vært på kurs i lesing, skriving og data gjennom Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA). Kursene har ført til færre klager og ansatte som er mer bevisste på...

Motiverte 200 ansatte til kurs

Sida 2008 har meir enn 200 tilsett ved Sykehuset i Vestfold (SIV) vore på kurs i lesing, skriving, rekning og data. Kursing i arbeidstida har vore avgjerande for motivasjonen, meiner prosjektleiar Han...

– Det ligger mye data i dashbordet

– Hvis vi lærer nok data til å kunne gå over bussene og resette systemene før vi kjører av gårde, minsker risikoen for at bussene stanser opp, forteller bussjåfør Audun Libakken.

– Vi vil tilby håndverkerne våre mer enn kurs i å isolere veggen

Opplæringsansvarlig i BackeGruppen, Martin Breda, sier de har ventet lenge på muligheten til å heve basiskompetansen til håndverkerne sine.

– Det er tøft, men det er verdt det!

Siv Elisabeth Arnesen fra Bohus Forus er deltaker i pilotprosjektet til Bohus-kjeden, hvor ansatte fra fem varehus frisker opp basisferdighetene for å ta fagbrev.

Tillitsvalgte viktig for kursdeltakelse

Kabelprodusenten Draka i Drammen har gjennom tre år med vellykka BKA-kurs sett verdien av at tillitsvalde involverer seg.