Les og skriv

Les og skriv er et digitalt læremiddel som gir lese- og skrivetrening for voksne. Det inneholder tekster og språkoppgaver hentet fra voksnes hverdag og arbeidsliv.

Skjermdump av forsiden til kurset

Hva inneholder Les og skriv?

Les og skriv er laget med utgangspunkt i læringsmålene for lesing og skriving, og har tekster og oppgaver på 3 nivåer.

Tekster

Det er lagt vekt på autentiske tekster med temaer fra voksnes hverdag og arbeidsliv. Eksempler på tekster er invitasjon, artikkel, leserinnlegg, referat, klage, oppslag og arbeidsspesifikke tekster som stillingsannonse og jobbsøknad.

Oppgaver

Alle tekster i e-læringa har både lese- og skriveoppgaver. Leseoppgavene er selvrettende oppgaver, som for eksempel flervalg eller velg fra liste. Skriveoppgavene blir ikke rettet i ressursen, men har et løsningsforslag som vises ved klikk på «svar».

Hvem kan bruke Les og skriv?

Ressursen kan brukes av alle voksne som vil bli bedre i lesing og skriving. E-læringen er gratis, enkel å bruke og tilpasset flere nivåer. Den er selvinstruerende og selvrettende, og fungerer like bra på datamaskin, nettbrett og smarttelefon.

E-læring i les og skriv kan benyttes av undervisere i grunnleggende ferdigheter, enten som en del av et undervisningsopplegg eller som ressurs deltakere bruker på egenhånd.

(Har dere behov for å sjekke ut den tidligere versjonen av Les og skriv, så er den her: http://www.lesogskriv.no. Den blir ikke lenger vedlikeholdt og blir snart "tatt av lufta". Vi anbefaler at dere går over til den nye e-læringen).